Hela nyheten

Datum 2009-11-02
Typ A-lag
Rubrik Artikel i Skånskan: Zentio tar över i Röstånga
Text Årets säsong blev något av en besvikelse för Röstånga IS. Nu laddar klubben om inför 80-årsjubileum nästa år och första steget var att presentera Roger Zentio som ny tränare.

- Eftersom Alf Andreasson tvekade om han skulle fortsätta eller ej så valde vi att titta på alternativ och då hittade vi Roger. Vi var även i kontakt med andra men Roger kändes som ett självklart val, säger Marko Karjalainen.

För de som kan sin RIS-historia klingar namnet bekant. Zentio spelade för klubben under slutet av 80-talet och början av 90-talet då klubben var uppe i division 5.
- Att han har en historia i klubben bidrog så klart. Han känner till oss och vi känner till honom och sånt underlättar alltid.
Zentio har senast varit tränare i Vedby/Rönne som han tagit från division 7 till division 5 på fyra år. Karjalainen hoppas på ett liknande scenario i RIS.

Hjälptränare blir Jörn Eriksen och därmed är ledarstaben komplett. Nu återstår bara att fylla på med spelare.
- Andreas Persson har meddelat att han ska prova på spel i Stehag men annars tror och hoppas jag att stommen blir kvar. Sen ska vi försöka fylla på med en handfull nyförvärv. Kontakter är tagna men ännu inga namnteckningar på övergångspapper.

http://www.skd.se/article/20091022/FOTBOLL/710229748
Åter